www.soL.org.tr
Türk-İş Başkanı Kılıç işçileri hatırladı
24 Ağustos 2007, Cuma

22 Temmuz seçimlerinin sonucuna "halkın demokratik tercihi" olarak saygı duyulmasını isteyen Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, aynı konuşmasında işçilerin taleplerinin seçimlerde dile getirilmediğini ve yeni parlamentoda emekçilerin temsil edilmediğini belirtti.

resim

HABER MERKEZİ Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç yeni oluşan TBMM'de işçilerin yeterince temsil edilmediğini belirtti. Çalışanların örgütlü kesiminin yalnızca 4 milletvekiliyle temsil edildiğine işaret eden Salih Kılıç "Yeni parlamento bizim açımızdan yeterli temsil içermiyor" dedi. Kılıç aynı konuşmasında seçim sonuçlarına "halkın demokratik tercihi" olarak saygı duyulması gerektiğini de belirtti. Kılıç'ın işçilerin Meclis'te temsil edilmemesi eleştirisi, Türk-İş'in seçimler öncesinde yapılan toplu sözleşme görüşmelerindeki uzlaşmacı tavırları ve seçim sonrasında iktidara destek açıklamalarının ardından "samimiyeti tartışılır" sözler olarak yorumlandı.

Türk-İş Başkanlar Kurulu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Azerbaycan İşçi Sendikaları Konfederasyonunun ev sahipliğinde toplandı. Toplantının açılışında konuşan Türk-İş Genel Başkanı Kılıç seçim sürecini eleştirerek 22 Temmuz öncesinde miting alanlarında çalışanların taleplerinden çok siyasi gerginliklerin ve polemiklerin öne çıktığını belirtti. Halkın sorunlarının yeterince gündeme gelmediğini ifade eden Kılıç şunları söyledi: "Toplumun her kesiminden, özellikle de iş çevreleri ve serbest meslek kesiminden çok sayıda temsilcinin bulunduğu yeni parlamentoda çalışanların örgütlü kesimlerinin temsilcileri yalnızca dört kişiyle sınırlı kalmıştır. Yeni parlamento bizim açımızdan yeterli temsil içermemektedir."

Kılıç, Başkanlar Kurulu toplantısının Azerbaycan'da yapılmasının nedeninin Azerbaycan ve diğer Türk cumhuriyetlerindeki işçi örgütleriyle benzer politikalar geliştirmek ve ortak hedeflere yönelmenin yollarını aramak olduğunu söyledi. İki gün sürecek toplantıda örgütlenme, istihdam paketi ve işsizlik, kayıt dışı ekonomi, sosyal güvenlik, stratejik kuruluşların özelleştirilmesi, vergi ve gelir dağılımı adaletsizliği ile Avrupa Sosyal Şartı'na koyulan çekinceler gibi konular ele alınacak.

yazici   mail